Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AN

A28l14e10š 89N51o97v87á77k

21. 4. 2020 9:37

že by se zahradní nádrže vybudované v programu dešťovka naplnily ropou...? stejně neprší...:o)

0 0
možnosti
Foto

Je to končící kontrakt, kdo nechce fyzické plnění, tak potřebuje ven z pozice. To je celé. A navíc cena je jen jedna položka, druhá je skutečně realizovaný objem pozic, které budou za uvedenou cenu skutečně ukončeny (někteří účastníci třeba najdou jiný způsob, jak se s tím vypořádat - prostě si najdou třetí osobu, které se surovina fyzicky dodá a vypořádají se s ní). Nevyvozoval bych z toho dalekosáhlé závěry, je to ojedinělá anomálie. Samozřejmě je to ilustrativní ohledně disbalance na trhu fyzické suroviny (jestli se nemýlím tak je to ten "spotový trh" nebo tak nějak), ale cena dlouho pod 20 USD nemůže vydržet, většina produkce je nákladově o hodně výše. Tj. něco projde útlumem a pozastaví se rozvoj nových projektů, pak si to sedne. Je jen otázka času, než to nastane. Snad se to vrátí na těch 60 až 80 USD za barel, aby měli Rusové co jíst....

1 0
možnosti
Foto

R^ Ano. Ovšem je to na co, resp. i na koho, svést;-)

0 0
možnosti
GH

G33e83o61r25g30e 45H90o21l11y

20. 4. 2020 21:54

Zde je par cisel na toto thema:

Benchmark US oil prices crashed into negative territory for the first time in history as the evaporation of demand caused by the coronavirus pandemic leaves the world awash with oil and not enough storage capacity — meaning producers are paying buyers to take it off their hands. West Texas Intermediate, the US marker, lost more than 250 per cent on Monday to trade as low as -$40.32 a barrel in a day of chaos in oil markets. Traders capitulated in the face of limited access to storage capacity across the US, including the country’s main delivery point of Cushing, Oklahoma. The collapse will be a blow to US president Donald Trump, who has gone to great lengths to protect the oil sector, including backing moves by Opec and Russia to cut production and pledging support for the industry.

ceny nafty jsou negativni, prvne v historii

cena barelu nafty byla az $148/barrel

what was the highest price of oil per barrel?

the absolute peak occurred in June 2008 with the highest inflation-adjusted monthly average crude oil price of $148.93 / barrel.

1 0
možnosti
Foto

Ekonomika se dostala na hranu, resp až za ní, a to celosvětově, Díky,mj., i tzv. globalizaci.

1 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 832x
Jsem ze Vsetína. Píšu o věcech, o kterých není v médiích slyšet a přitom si myslím, že jsou důležité.

Seznam rubrik