Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak tohle kdybyste napsal v USA, tak byste byl ukamenován :-)

Ty testy IQ byly snad dělány opakovaně (nehodí se to), ale vycházely pořád stejně.

SAE dnes ale už nežijí z ropy, ale z investic, bankovnictví atp.. Ropa jim jen pomohla rozvinout toto nové odvětví.

Na IQ se dle moderní psychologie a neurovědy podílí nejvíce výchova v útlém dětství, tj. jak rodiče učí děti, jak je trénují k tomu, aby se propojovaly neuronové spoje v mozku. A to u některých populací/lidí nefunguje. Tedy v tomto smyslu je inteligence dědičná. Když si vezmeme extrémni a výukové případy, např. dítě žilo v podstatě na dvorku se psy, protože rodiče chlastali, a IQ tohoto dítěte bylo na úrovni imbecila, tak to dává smysl.

Ano, práce a s tím související vzdělání (tím se také trénuje mozek). Dokud se nebudou lidi chtít učit, aby měli lepší práci a spoléhají na sociální dávky vymožené demonstracemi, tak se asi nepohneme....

Oceňuji Vaši odvahu takto vědecky vystavit.R^

8 0
možnosti
LT

L58u18d59ě26k 63T11o36n17d72r

14. 6. 2020 16:43

Ó vy rasisto ! :-)

1 0
možnosti
ZH

Já si myslím, že vysvětlení je jednodušší. Dle mého hlavní roli hraje nepřízeň podmínek, která ale musí být přiměřená. Tedy, musíte myslet na to, abyste v dané oblasti přežil zimu. K tomu je třeba pracovat, Kdo nepracoval, v dávnějších dobách prostě zemřel hlady nebo mrazem. Zůstali tedy ti chytřejší, kteří plánovali a vytvářeli (pracovali). Ti pak své geny i zkušenosti předávali dál.

Na druhé straně ta nepřízeň nesmí být příliš velká, aby lidem zbyl čas na odpočinek a jinou činnost, než jen obstarávání potravy, tedy aby se někdo mohl zabývat tím, čemu dnes říkáme výzkum. Ostatní ho živili, on vynalézal a tím jim přinášel další užitek.

V Africe není třeba plánovat, tam se jídlo dá obstarat celý rok. Tam je důležitější strategií uhájit si vlastní zdroje, případně oloupit o zdroje někoho jiného.

V našem pásmu je samozřejmě také nutné mít schopnost ubránit vlastní zdroje, ale zároveň je třeba (narozdíl od Afriky) ty zdroje také vytvářet. Když se nic nevytvoří, není co chránit, ani loupit.

17 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 832x
Jsem ze Vsetína. Píšu o věcech, o kterých není v médiích slyšet a přitom si myslím, že jsou důležité.

Seznam rubrik